Kérdése van? Hívjon minket! Telefon: +3618774865, Mobil: +36203253969

Hírek

Futópad infó - amit érdemes tudni
2013.08.20 8:19

Futópad vásárlási kalauz - vásárlás előtti fontos tanácsok!

1. Futópad motor: Lóerő (LE) és a maximális sebesség

Azonos sebesség mellett egy erősebb futópad motor természetesen kiegyensúlyozottabban működik, mint egy gyengébb. A futópad gyártók kétféle paramétert használnak a technikai adataiban: a megengedett legnagyobb felhasználói, és az ajánlott felhasználói testsúlyt, ami a futópad motor teljesítményétől függ, ezért figyeljünk mindig arra, hogy a testsúlyunknak megfelelő motorteljesítményű futópadot válasszunk. Ha a maximális sebesség döntő szempont számunkra, ügyeljünk arra, hogy bőven hagyjunk magunknak fejlődési lehetőséget a futópadnál megadott maximális sebesség eléréséig. Otthoni futópadok általában "DC" egyenáramú motorral vannak felszerelve, de vannak egyes futópad gyártók, pl. a BH Fitness, aki a professzionális edzőtermi futópadok-ra jellemző "AC" váltakozó áramú erősebb és hosszabb élettartamú motorokat építették bele egyes otthoni futópadokba is. A motor élettartamára ad megbízható visszajelzést a motor garancia. BH futópadok esetén 5 év motorgarancia!

2. Futófelület nagysága

A nagyobb és szélesebb futófelülettel növekszik a futás komfortja és a lépés biztonsága. Minél magasabb a felhasználó, ami meghatározza a lépéstávolságot, annál hosszabb és szélesebb futófelület ajánlatos vásárolni. Az otthoni futópadok futófelületének hosszméretei általában 110 és 155 cm között  mozognak, míg szélességük átlagosan 35 (rendkívül szűk, és nagyon kevés mozgásteret kínál) és 45 cm (kocogásra és futásra is alkalmas) között  lehetnek. Általános szabályként elmondható, hogy 170 cm-nél magasabb egyénnek 45 cm-nél szélesebb futófelület komfortosabb érzetet ad! Ennek pontos meghatározására, keresse Futópad-Plaza üzleteinket, és próbálja ki az Önnek legkomfortosabb szélességű futópadot!

3. Izületkímélő rendszer

Az otthoni futópad gyártók többsége már használja a napjainkban már alapnak számító izületkímélő rendszert a futópadok esetében. Nagy jelentőséggel bírnak ezek a rázkódást, ütést elnyelő futófelületek. A BH Fitness, LifeGear futópadok saját szabadalom alapján kifejlesztett, teljes ízületkímélő rendszerrel rendelkeznek.

4. Manuális illetve elektronikus dőlésszög beállítás

A belépő szintű futópadoknál a dőlésszöget csak manuálisan, a futópad elindítása előtt, kézzel lehet beállítani. Programozható (elektronikus) dőlésszög beállításnál az edzés során egy gombnyomással lehet változtatni a dőlésszöget, így futópad márkájától függően akár 10-15%-os hegyre futás is megoldható.

5. Programok

Egyes futópadok tartalmaz gyárilag beállított edzésprogramokat, amik a terhelést, vagyis a sebességet és az emelkedést a felhasználónak nem manuálisan kell állítani, hanem azt a kiválasztott programnak megfelelően a futópad automatikusan szabályozza. A különböző programok a futás során sokoldalúságot biztosítanak, ezáltal növelik az edzés motivációt. Néhány futópad még a felhasználó által szerkesztett 1-2 saját edzésprogramját is tárolni tudja.

6. "HRC" pulzusszám alapú edzésprogramok

A futópadok többsége rendelkezik a pulzus mérésére szolgáló szenzoros kézi pulzusmérő rendszerrel, ahol általában a futópad kapaszkodóján lévő pulzusmérő érzékelőit mindkét kézzel megfogva információt kapunk a pillanatnyi pulzusunk alakulásáról. A pulzusmérés fejlettebb formája, mikor nem kell futás közben a kapaszkodót markolni (vezetéknélküli pulzusmérés), hanem a mellkasunkra helyezett pulzusmérő segítségével (HRC öv) lehet EKG pontosságú információhoz jutni a pulzus folyamatos változásáról, úgy, hogy a futópad kijelzője a rádió frekvencián továbbított jelét érzékeli.

Azok a futópadok, amik tudják a HRC programot mellkasöves pulzusmérő öv alapján, azok a korhoz, nemhez, magassághoz, testsúlyhoz és bizonyos edzési célokhoz (például teljesítménynövelő edzéshez, zsírégetéshez, stb.) alkalmazkodóan a futópad számítógépe meghatározza a futó számára leginkább megfelelő pulzusszámot, illetve pulzustartományt.

7. Helyigény (összecsukható vagy nem összecsukható)

A legtöbb otthoni futópad összecsukható egyetlen könnyed mozdulattal. A futópad függőleges helyzetbe állítható. Az összehajtással a futópad helyigénye jelentős mértékben csökkenthető, valamint a futópad mozgatása egyszerűbben és könnyebben kivitelezhető.

8. Interaktív tréning

Edzés közben a megfelelően beállított edzésprogramon élvezheti az összes ingyenesen letölthető Apple vagy Android alkalmazást: chatelhet, szörfözhet az interneten, ellenőrizheti az e-mail-ket, olvashat e-könyveket, online boltban vásárolhat, letölthet új alkalmazásokat, videót, televíziót vagy mozi műsorokat nézhet, stb.

Interaktív futópadok = BH Fitness i.Concept futópadok

i.F2W futópad
i.F4R futópad
i.SMax futópad

 

Vissza